Evaporatoare rotative

Un termen destul de comun in literatura de specialitate chimica este “evaporatorul rotativ”, cunoscut  si ca “rotavap”. Acesta este un dispozitiv folosit de obicei in laboratoarele chimice datorita modului sau eficient si sigur de a indeparta solventii din probe prin evaporare. De fiecare daca cand este mentionat in literatura de specialitate descrierea folosirii acestei tehnici si a echipamentului aferent, apare inevitabil si expresia ‚evaporator rotativ’. Acestea pot fi folosite si in prepararea moleculara a distilatelor si extractelor.

Un sistem evaporator rotativ simplu a fost inventat de Lyman C. Craig si a fost comercializat pentru prima oara  de compania elvetiana Büchi in 1957. Printre alte astfel de branduri se numara si Heidolph, LabTech, Stuart, SENCO, IKA si EYELA. Cel mai des utilizat evaporator are un 1L, in timp ce versiunile la scara mai mare (ex. 20-50L) sunt folosite instalatiile pilot in cadrul operatiunilor comercial-chimice.

Inapoi!

[Total: 0    Average: 0/5]
Toate materialele de pe acest site apartin Gko Cryosonics SRL, sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor si pot fi reproduse numai cu acordul explicit al autorului. Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala se pedepseste conform Codului Penal