Gheata carbonica ieftina

Gheata carbonica este usor de utilizat si nu lasa niciun fel de reziduuri, de aceea multi producatori si curieri o considera avantajoasa pentru inghetarea produselor alimentare, a bauturilor si a altor articole perisabile (inclusiv circuitele electronice). Este preferata adesea in detrimentul ghetei din apa tocmai pentru ca in loc sa se topeasca, se sublimeaza si asta inseamna ca nu lasa in urma o balta urat mirositoare si adesea periculoasa. Poate fi folosita si pentru extinderea duratei de viata a ghetei normale, daca cele doua sunt folosite simultan.

Daca vreti sa o folositi acasa, este suficient sa adaugati putina gheata carbonica pe fundul sacosei termoizolante: daca folositi ambele tipuri de gheata, asezati-o pe cea normala deasupra. Dupa aceea, sunteti liberi sa adaugati orice mancaruri sau bauturi doriti peste. Asigurati-va insa ca exista o bariera fizica intre gheata si mancare. Aceasta poate fi un prosop, un ziar, sau o bucata de carton. Carnea sau pestele sunt extrem de usor de congelat prin metoda de mai sus. Dureaza doar 2-3 minute si veti putea transporta prada prinsa la pescuit sau vanatul acasa, fara sa va temeti ca se va strica din cauza caldurii sufocante de afara. Chiar si fructele pot fi congelate cu ajutorul ghetii carbonice. Ajunge sa plasati vasul cu fructe in sacosa termoizolanta in care ati asezat in prealabil gheata. Dupa ce fructele au inghetat acestea se pot scoate din sacosa si consuma ca si cum ati manca ingheatata. Incercati – sunt destul de delicioase vara, cand ai nevoie sa te racoresti putin dupa expunere indelungata la soare.

Sifonarea apei si a bauturilor racoritoare

Dioxidul de carbon este folosit la obtinerea bauturilor carbogazoase. Daca doriti, puteti obtine chiar dumnavoastra acasa, propriile sucuri acidulate cu putina gheata carbonica. Ajunge sa o adaugati in vasul cu suc sau apa plata. Prin aceeasi metoda simpla puteti obtine bere de casa. Aveti nevoie de extract din hamei, produs care se gaseste in supermarketuri si de zahar. Ingredientele se introduc intr-un recipient cu capac cam de trei ori mai mare decat cantitatea de bere dorita. Acest lucru va mentine pentru mai multa vreme aciditatea din bere. In timpul unei petreceri de Halloween, puteti servi bautura astfel obtinuta direct dintr-un ceaun. Adaugati si niste struguri decojiti si gandaci din bomboane pentru un efect mai inspaimantator. Oricum fumul gros care iese din ceaun si care este cauzat de sublimarea puternica a gehetei carbonice este de ajuns pentru a crea o atmosfera feerica.

Atragerea tantarilor si a altor insecte daunatoare

Gheata carbonica ajuta in zonele cu multi tantari la tinerea acestora departe de pielea noastra. Insectele sunt atrase de dioxidul de carbon, asadar daca vreti sa organizati un gratar in aer liber seara, pe malul unui lac, de exemplu, plasati niste gheata la marginea spatiului unde vor fi activitatile (si oamenii) iar tantarii vor fi atrasi ca fierul de un magnet in acel spatiu.

Tratarea puturilor si fantanilor

Fantanile pot fi tratate cu o combinatie de gheata carbonica si detergenti pentru inlaturarea depunerilor si imbunatarirea cursului apei.

 gheata carbonica

[Total: 0    Average: 0/5]
Toate materialele de pe acest site apartin Gko Cryosonics SRL, sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor si pot fi reproduse numai cu acordul explicit al autorului. Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala se pedepseste conform Codului Penal