Lichid de racire

Fluidul ce curge printr-un aparat/ mecanism, pentru a preveni supraincalzirea, este numit lichid de racire. Acesta transfera caldura produsa de aparatul respectiv catre alte aparate care, fie o folosesc, fie o disipeaza. Un lichid de racire ideal are urmatoarele calitati: vascozitate redusa, o capacitate termala mare, costuri reduse, este non-toxic si inert chimic, neproducand vreo stricaciune (coroziune, ruginire) sistemului de racire. Unele aplicatii solicita ca lichidul de racire sa fie un izolator electric.

In timp ce in aplicatiile de control a temperaturii auto, rezidentiale si comerciale, termenul ‚lichid de racire’ este unul destul de “faimos”, in industria de prelucrare, “fluidul de transfer termic” este un termen tehnic mult mai folosit, atat in aplicatiile de fabricare la temperaturi mari, cat si la temperaturi mici.

Lichidul de racire fie isi poate pastra starea lichida sau gazoasa, fie trece printr-o faza de tranzitie, adaugand cadura latenta la eficienta de racire. Acesta din urma, atunci cand este folosit sa atinga temperaturi mici, este mult mai cunoscut ca agent frigorific.

Inapoi!

[Total: 0    Average: 0/5]
Toate materialele de pe acest site apartin Gko Cryosonics SRL, sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor si pot fi reproduse numai cu acordul explicit al autorului. Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala se pedepseste conform Codului Penal